Karaterer

Den blinde portneren: Portneren er en gammel mann som synes at barn skal være fornuftige og ikke alltid følge sine lidenskaper og drømmer. Han advarer alle mot å gå inn i Vidunderkammer, men når det fortapte barnet går inn bestemmer han seg for å bli med og passe på henne. Portneren passer også på tiden, og bærer alltid med seg et stort timeglass. Det er viktig at alle forlater Vidunderkammer før sanden renner helt ut. Det passer portneren på.

Fantasifosteret: Det er Fantasifosteret som lokker det fortapte barnet inn i Vidunderkammer for at hun skal følge sin drøm. Hun ønsker å lokke flest mulig barn inn i Vidunderkammer. Hun har møllspiste vinger og en støvete hatt. Hvis du møter en slitt liten engel som lokker deg med, bli med! Bli med!

Det fortapte barnet: Det fortapte barnet drømmer om å danse på en scene. Hun er ensom og alene, og blir lokket av Fantasifosteret til å følge sin drøm. Hun møter personer i Vidunderkammer som hjelper henne å finne drømmen.

Prinsessen: Hun er ikke som vanlige prinsesser. Hun er frekk, tøff, rampete og morsom. Prinsessen synger som en gudinne. Hun har så lyst til å bli sett av alle hele tiden, og gjør mange rare ting for å få oppmerksomhet. Ingen kan bli så sint som prinsessen.

Tornerose: Noen ganger vet ikke Tornerose om det hun opplever er drøm eller virkelighet. Hun våkner litt mindre for hver dag. Det verste marerittet Tornerose kan ha er at noen klipper av henne det vakre, lange håret. Hun har ofte mareritt om å miste håret. Og hele tiden, enten hun sover eller er våken, savner hun noen som ikke er der.

Vidunderet: Ingen danser så vakkert som Vidunderet. Det fortapte barnet drømmer om å bli som henne. Vidunderet lærer det fortapte barnet å danse og til å ta imot sin første applaus. Vidunderet har en stor marihøne til kjæledyr.

Monsteret: Monsteret hater drømmer. Han hater at noen ler og er lykkelig. Dans er det teiteste han vet, og sang får han vondt i ørene av. Han gjør alt han kan for å forhindre det fortapte barnet i å få drømmen sin oppfylt. Monsteret er alltid veldig sulten og spiser alt han finner. Han kan få vann til å stivne til is ved å sprute snø på det. Han er som vinteren.